Kussen onderhoud

 

Kussen onderhoud

Door Kussen Allure gekozen textiel is zo mooi, zo comfortabel dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over uw kussens in u eetkamer, uw living of uw buiten lounge set. Verrassend gemakkelijk te onderhouden: de meeste vlekken haalt u gewoon weg met zachte zeep en water. Voor hardnekkige vlekken kunt u bleekwater gebruiken zonder dat u bang hoeft te zijn dat u de stof of de kleur beschadigt. Zoveel duurzaamheid in zoveel stijlen: Sunbrella heeft alles om van te houden. Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat uw Kussen Allure stoffen er goed blijven zien en om grondig onderhoud of grote schoonmaak uit te stellen is: de stof correct onderhouden. Dat doet u door vuil en vlekken er meteen af te vegen voor het zich in de stof gaat nestelen.

 

Waterafstotende kussens

Al onze buitenstoffen zijn special behandeld met een coating. Deze zijn beschermd tegen alle weer invloeden. De meeste zijn niet alleen beschermd tegen de regen, maar ook tegen andere invloeden. Zoals: olie, inkt, zeewater/chloorwater en huidvet . Knoeit u nu per ongeluk een drankje op het kussen? Dan staat u op, klopt het af, en gaat u weer zitten.

Het textiel nabehandelen voor vlottere schoonmaak.

Sunbrella en Sunproof stoffen kregen al een speciale nabehandeling om ze meer waterafstotend te maken. Die nabehandeling zorgt bij normaal gebruik voor een jarenlange bescherming, maar u kunt de behandeling zelf ook hernieuwen met 303 High Tech Fabric GuardTM, het aanbevolen product voor de nabehandeling van Sunbrella en Sunproof textiel.

Algemeen en light onderhoud

Licht onderhoud

Veeg vuil of vlekken meteen weg met een zachte borstel of doek.

Machinewas op 40°C of handwas op deze manier:

Maak een schoonmaakoplossing van 60 ml zachte zeep voor 4 liter lauw water (minder dan 40°C).

Maak schoon met een zachte borstel en laat de oplossing even intrekken in het weefsel.

Spoel grondig en laat de stof daarna dragen in open lucht.

Stel indien nodig uw strijkijzer in op “synthetisch weefsel”.

GEBRUIK GEEN stoom of stoomstrijkijzer.

Grondige schoonmaak

Grondige schoonmaak voor hardnekkige vlekken en schimmels.

Stof van Sunbrella en Sunproof zijn speciaal behandeld tegen schimmelvorming. Toch zou er schimmel kunnen groeien op vuil of andere vreemde substanties die op de stof blijven liggen.

Zo verwijdert u schimmel of andere hardnekkige vlekken:

Maak een oplossing van 240 ml bleekwater en 60 ml zachte zeep voor 4 liter schoon water. Sproei die oplossing op de stof en laat ze even intrekken in het weefsel.

Schrob grondig met een zachte borstel, spoel grondig en laat de stof drogen in open lucht.

Afneembare kussen hoezen van Sunbrella en Sunproof kunt u wassen in de machine op minder dan 40°C. Gebruik – afhankelijk van het gewicht – de gewone hoeveelheid mild wasmiddel en voeg daar indien nodig 240 ml bleekwater aan toe. Laat de stof drogen in open lucht. Als het om hardnekkige vlekken of schimmelvorming gaat, mag u nog meer bleekwater toevoegen.