Maatkussen berekening & Meettips

Hier vindt u enkele handige tips voordat u een kussen op maat besteld. Mocht u nog verdere vragen hebben, dan kunt u ons altijd via de mail of telefonisch bereiken.

Maatberekening

Bij het ingeven van de maten tijdens ons bestelproces vragen wij u normaal gesproken om 3 maten invoeren bij een standaard kussen.

Namelijk lengte x breedte/diepte x hoogte/dikte Bij een kussen met een schuine kant vragen wij echter om 4 maten.

Lengte

De lengte van het kussen is wat u van links naar rechts meet als u voor de bank staat. Dus van leuning tot leuning van de bank.

Op de lengte maken we ook overigens de rits. Mits u anders aangeeft tijdens uw bestelling.

Betreft de lengte van het kussen op maat raden wij rond de 200cm aan. Met deze lengte kunt u gemakkelijk en snel het kussen opbergen in uw schuur bijvoorbeeld.

Breedte/Diepte De diepte van een zit is van de rugleuning van de bank tot aan de voorkant. Kijk hiervoor ook bij overige tips.

Hoogte/Dikte

De dikte van een kussen spreekt voor zich. In het algemeen raden wij daar 8cm voor aan. Meer dikte, bijvoorbeeld 10cm geeft iets meer comfort maar vooral luxe uitstraling. Na 11cm dikte voelt u echter geen verschil meer, daarom raden wij u aan om voor maximaal 11cm dikte te gaan.

Soorten kussens

Zit kussen

Het schuim is het belangrijkste onderdeel van een kussen op maat voor een fijne zit. Natuurlijk is naast een fijne zit, is het ook prettig dat de kussens zijn orginele vorm lang behouden. Vanuit dat oogpunt hebben wij gekozen voor een Nederlands fabricaat kwaliteit schuim. We leveren onze kussens standaard met een SG35 voor de zit kussens en voor de rug kussens. Natuurlijk kunt u dit zelf kiezen.

Meer info: Zitkussens op maat.

Rug kussens

Voor kussens in de rug heeft u meerdere keuzes.

  • Kussens met een schuine kant.
  • Strak model rug kussen.
  • Plof kussen
  • Curve kussen
  • Ronde kussens

Meer info: Rugkussens op maat.

Kwaliteit stoffen en schuim.

De kwaliteit van onze stoffen en het schuim voeren bij Kussenallure de boventoon. Al ons verwerkt schuim komt van Nederlandse bodem en de stoffen worden nauwkeurig geselecteerd op hun eigenschappen. De stoffen en schuimsoorten die wij verwerken zijn van zo’n dus danige kwaliteit, zodat u er jaren lang plezier van heeft.

De stof eigenschappen

Wasbaar, vlekwerend, kleurbehoudend, hoge martindale (slijtvastheid), waterafstotend, anti schimmel en voor binnen en buiten gebruik.

Uw gezondheid.

Onze stoffen zijn gecertificeerd met het Oeko tex 1 certified class 1 label. Dit is de grootste eco textiel label ter wereld.

De stoffen bevatten geen schadelijke stoffen voor mens en dier.

Overige tips

Hier vindt u enkele tips voor het bestellen van een kussen op maat.

  • Houd de dikte van een kussen waar mogelijk altijd boven de zes centimeter.
  • Als u een rug kussen bestelt: tel dan de dikte in centimeters van de hoogte het zit kussen af.
  • Bestel geen kussen van 11 centimeter of meer. U zult het verschil namelijk niet voelen.
  • Wilt u een biesje? Dat kan. Wij raden echter wel af om een groot kussen te nemen met een bies. Deze gaat naar verloop van tijd verschuiven.

Tip: bestel een paar kleinere kussens op maat. Aan te raden tot 70 centimeter lengte.

  •  Probeer de zit diepte onder de 64cm te houden. Dit voorkomt dat wij dubbele stof nodig hebben om het kussen te maken. De stofrollen zijn namelijk overal 137cm breed. Wij denken graag met u mee en willen graag een boven- en onderkant uit het zelfde stuk halen. De rest van de overige centimeters hebben we voor de naden nodig.

Tip: De Sunproof buiten lounge stof gaat tot 150cm stofbreedte. Dus tot 73 cm zit diepte. (2cm is nodig voor de naad)