Plof kussens

Plof kussens, de naam zegt het al. Je kunt er lekker in neerploffen op de bank voor een fijne knusse zit. Even niets meer doen dan alleen lekker genieten. Nou, dan bent u bij Kussenallure aan het juiste adres. Door de goed opgevulde binnenkussens in onze plofkussens en de all-weather kwaliteit stoffen. Blijven onze plofkussens lang hun vorm behouden en de stoffen lang op kleur. Wij maken naast de gewone afgewerkte plofkussens ook plofbox kussens op maat. Dit zijn plof kussens met een tussenstuk erin, met als extra optie afgewerkt met een mooie bies. Als u kussens op maat bij Kussenallure koopt, staan wij garant voor jaren lang plezier.

Soorten Plof kussens

Een plofkussen kan men vergelijken met een groot sierkussen, alleen vaak met afwijkende maten. Plofkussens zijn er in vier soorten. De eerste is een gewoon plof kussen zoals een hoofdkussen. Tweede is een gewoon plofkussen met bies. De derde soort is de bandkussen: een plofkussen met een tussenstuk van stof. Dit zorgt voor een luxe uitstraling voor uw plofkussens. Om het kussen helemaal af te maken, kunt u er ook nog voor kiezen om een dubbele bies toe te voegen. Dan heb je de vierde afwerking. Band met dubbele bies. Zit-plofkussens zijn niet gebruikelijk om standaard te maken. Is dit toch iets wat u graag wilt? Neem dan contact met ons op.

Plofkussens afwerking

Plof kussens met band afwerking.

Een plof kussen met band geeft een luxe uitstraling door een tussenstuk van stof. Dit model wordt vaak gebruikt op binnenbanken. Een bandkussen heeft als het ware een bovenkant en onderkant met en 4 zijkanten. De band van stof heeft vaak de afmetingen van 4cm of meer. Dat ligt aan de totaal afmeting van het kussen. De dikte van een plofkussen is ongeveer 12cm t/m 15cm, dit is afhankelijk van de grootte. Een groot kussen is dus ook dikker dan 12cm of 15cm eerder 20 à 25cm dikte.

Nieuw: U kunt de band breedte zelf bepalen.

Band afwerking 1
Plofkussens

Plofkussens opmeten

Wanneer u nieuwe plofkussens door ons op maat wilt laten maken? Bestelt u dan de plofkussen meer dan 10% groter dan u als maat meet op de bank. Dit geld zeker voor de hoogte. Het is voor ons op afstand moeilijk om voor u te bepalen. Wat wij wel weten: Lange plof kussens gaan door hangen. Meerdere kleine plofkussens zijn beter dan een of twee hele grote plofkussens per bank. U verliest bij hele grote plofkussens veel zitdiepte. Grote plofkussens worden in het midden een stuk dikker. Zit plofkussens kunt u alleen met een luxe (band) afwerking bestellen.

 

Mocht u toch twijfelen, dan kunt u beter eerst even contact opnemen met een van onze adviseurs.

Opa's wijze raad

Opa’s wijze raad

Voor mooie plof kussens op maat, besteld u meerdere kleine plof kussens ipv een heel groot wat gaat doorhangen. Doorgaans tot maximaal 100cm lengte.Te grote plofkussens nemen veel zitdiepte in, dus is een zitdiepte van minimaal 70cm en meer voor u zitkussens is wel de beste optie met plof rugkussens.

Opa's wijze raad