Plofkussens

loungekussens-kussenallure
 

Plofkussens

Plofkussens, de naam zegt het al. Je kunt er lekker in neerploffen op de bank voor een fijne knusse zit. Even niets meer doen dan alleen lekker genieten. Nou, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Door de goed opgevulde binnenkussens in onze plofkussens en de all-weather kwaliteit stoffen. Blijven onze plofkussens lang hun vorm behouden en de stoffen lang op kleur. Wij maken naast de gewone afgewerkte plofkussens ook plofbox kussens op maat. Dit zijn plof kussens met een tussenstuk erin, met als extra optie afgewerkt met een mooie bies. Als u kussens op maat bij Kussenallure koopt, staan wij garant voor jaren lang plezier.

 

 

 

 

 

Soorten plofkussens

Een plofkussen kan men vergelijken met een groot sierkussen, alleen vaak met afwijkende maten. Plofkussens zijn er in drie soorten. De eerste is een gewoon plof kussen zoals een hoofdkussen. De tweede soort is de boxkussen: een plofkussen met een tussenstuk van stof. Dit zorgt voor een luxe uitstraling voor uw plofkussens. Om het kussen helemaal af te maken, kunt u er ook nog voor kiezen om een dubbele bies toe te voegen. Zit-plofkussens zijn niet gebruikelijk om te maken. Is dit toch iets wat u graag wilt? Dan is een boxkussen de beste optie.

Plofbox kussens

Een boxkussen is een plofkussen met een luxe uitstraling door een tussenstuk van stof. Dit model wordt vaak gebruikt op binnenbanken. Een boxkussen heeft als het ware een bovenkant en 2 zijkanten. De bovenkant/tussenstuk van stof heeft vaak de afmetingen van 4cm of meer. Dat ligt aan de totaalafmeting van het kussen. De dikte van een plofkussen is ongeveer 12cm t/m 15cm, dit is afhankelijk van de grootte. Een groot kussen is dus ook dikker dan 12cm of 15cm.

Plofkussens opmeten

Wanneer u nieuwe plof kussens of plofbox kussens door ons op maat wilt laten maken? Bestelt u dan de plofkussen meer dan 15% groter dan u als maat meet op de bank. Dit geld zeker voor de hoogte. Het is voor ons op afstand moeilijk om voor u te bepalen. Wat wij wel weten:

Lange plof kussens gaan door hangen.

Meerdere kleine plofkussens zijn beter dan een of twee hele grote plofkussens per bank.

U verliest bij hele grote plofkussens veel zitdiepte.

Grote plofkussens worde in het midden een stuk dikker. Dus word het vaak opkloppen.

Zit plofkussens altijd met een luxe afwerking bestellen.

Mocht u toch twijfelen, dan kunt u beter eerst even contact opnemen met een van onze adviseurs.

 
 

Opa's wijze raad

Voor mooie plof kussens op maat, besteld u meerdere kleine plofkusens ipv een heel groot wat gaat doorhangen. Doorgaans tot maximaal 100cm lengte.Te grote plofkussens nemen veel zitdiepte in, dus is een zitdiepte van minimaal 70cm en meer voor u zitkussens is wel de beste optie met plof rugkussens.