Rugkussens op maat

 

Rugkussens

Voor een fijne zit is een goed rugkussen net zo belangrijk als het zitkussen. Bij Kussen Allure bieden wij een scala aan mogelijkheden voor rugkussens op maat, zodat u extra van uw tuinset en het buitenleven kunt genieten. Of het nu met een hoge of een lage rug is, Kussen Allure levert voor elke tuinmeubel het perfecte rugkussen volledig op maat.Naast de veel voorkomende plof- en strakke rugkussens, bieden we ook curve kussens en rugkussens met een graden hoek aan. Rug kussens met een verstek hoek zijn daarnaast een van de vele mogelijkheden van Kussenallure.

 

 

 

 

 

Strak rugkussen

Een strak rug kussen is net als een zit kussen. Bij uw keuze van de rug kussens die wij aanbieden, raden wij een schuim aan van polyether SG35 voor een rug kussen op maat. De standaard afwerking is strak met zijnaad aan twee zijdes. Je kunt er eventueel als extra afwerking een bies, aan toevoegen, knopen, klittenband, of luxe afwerking. Dat behoord tot een van de vele mogelijkheden bij Kussen Allure. Met buiten rugkussens van Kussen Allure geniet u extra van het zonnetje en zomerse temperaturen!

Curvekussen

Een curve rugkussen is een strak kussen waar de boven- en onderzijde verschillende maten hebben, zoals op de tweede foto te zien is. Normaal gezien is de onderkant breder dan de bovenkant. Zo krijgt u meteen de gewenste hoek om fijn in weg te zakken. Dus heeft u een bank met een rechte rugleuning? Dan zijn curve kussens ideaal voor u. Mooi bij buiten loungebanken.

Plofkussen & boxkussen

Naast strakke kussens en curve kussens biedt Kussen Allure nog een andere vorm rugkussens: het plofkussen. Een plofkussen is een groot sierkussen, vaak met afwijkende maten. Een variant van het plofkussen is het boxkussen. Dit model wordt vaak gebruikt op binnenbanken. Het is een plofkussen met een tussenstuk van stof. Deze bestelt u door de plofbox te kiezen tijdens ons bestel proces. Zo heeft het kussen als ware twee zijkanten en een bovenkant. Deze bovenkant/ tussenstuk van stof heeft vaak de afmetingen van 4cm of meer. Dat ligt aan de totaal afmeting van het kussen. Het gemiddelde plofkussen heeft 12 t/m 15cm dikte. Grotere hebben nemen meer zitdiepte in beslag. Dus zijn dikker.

 

Opa's wijze raad

Laat uw rugkussens op maat 2 a 3 centimeter boven de rand van uw loungebank of dergelijke uitsteken. Gemeten rughoogte min de aantal centimeters dikte van uw zitkussen.