Schuim soorten

Bij Kussen Allure kunt u  kiezen tussen 3  schuim soorten. Polyether schuim, HR koudschuim en Easy dry. Het polyether schuim bieden wij aan in twee hardheden een SG25 en SG35. Een HR Koud schuim bieden wij een HR45 aan. De Easy dry in een SG32 waterdoorlatend. Dit verschillende kwaliteit schuimen zijn van Nederlandse bodem. Dus van zeer goede kwaliteit. Wij van Kussen Allure raden een SG35 aan als kussenvulling voor zitkussens en een SG25 voor de rugkussens.

Voordelen van harder schuim: * Kussen blijft langer zijn vorm behouden. * Betere rugsteun bij harde zit. * Meer veerkracht. * Stof gaat minder rimpelen.

Waterafstotende kussens
Waterafstotende kussens

Schuim soorten

Bij Kussen Allure kunt u met betrekking tot de vulling voor het kussen, kiezen tussen 3  schuim soorten. Polyether schuim, HR koudschuim en Easy dry. Het polyether schuim bieden wij aan in twee hardheden een SG25 en SG35. Een HR Koud schuim bieden wij een HR45 aan. De Easy dry in een SG32 waterdoorlatend. Dit verschillende kwaliteit schuimen zijn van Nederlandse bodem. Dus van zeer goede kwaliteit. Wij van Kussen Allure raden een SG35 aan als kussenvulling voor zitkussens en een SG25 voor de rugkussens.

Voordelen van harder schuim: * Kussen blijft langer zijn vorm behouden. * Betere rugsteun bij harde zit. * Meer veerkracht. * Stof gaat minder rimpelen.

Polyether Schuim

Polyether kussenvulling van polyetherschuim. Dit is het goedkoopste type polyurethaan schuim. Soms ten onrechte schuimrubber genoemd. Het polyetherschuim kan gemaakt worden met veel of weinig lucht per kubieke meter. Dat wordt aangegeven met het soortelijk gewicht (SG).

Een schuimblok met indicatie SG35 heeft schuim dat 35kg per kubieke meter weegt, en is een kussenvulling die relatief weinig hardheid verliest en veel ondersteuning geeft. Onze in Nedeland geproduceerde kussenvulling zijn duurzamer, veerkrachtiger en comfortabeler. Deze gebruiken wij standaard bij Kussenallure

Koudschuim HR45

Koudschuim is een type polyurethaanschuim, waarvan vaak ten onrechte verondersteld wordt dat bij de fabricage geen hoge reactietemperaturen ontstaan. Dit is onjuist. De term ‘koudschuim’ is afgeleid van de term ‘cold cure moulding’: Schuim dat in niet verwarmde vormmallen wordt geproduceerd. De juiste benaming voor koudschuim is eigenlijk High Resilience (HR) schuim, ofwel schuim met hoge veerkracht.

Koudschuim of HR schuim heeft van nature een enigszins onregelmatige, open celstructuur waardoor het materiaal zeer goed ademt en goed vocht afvoert. Kuilvorming komt bij een kussenvulling van koudschuim niet voor. Het materiaal is zeer veerkrachtig, en biedt een hoog comfort gekoppeld aan een lange levensduur.

Voor matrassen wordt vaak een kwaliteit van HR35 gebruikt tot een HR65 voor de beste meest duurzame matrassen of oplegmatrassen. HR schuim is ook vlamvertragend en soms ook vlamdovend.

Easy dry schuim

Easy Dry is een vocht doorlatend schuim. Deze vulling voor kussens kan altijd buiten blijven liggen bij weer en wind. Dit is een kussen vulling die goed samengaat met Sunbrella stof. Het enige nadeel is dat het erg prijzig is en iets harder zit. 

Polyether vlokken

Hiermee vullen wij onze plofkussens en sierkussens op. Het is een mix van verschillende schuim soorten dat over blijft als snij afval van grote stukken. Zo verdwijnt er minder in de prullenbak en is beter voor het milieu. De polyether vlokken zullen lang zijn veerkracht behouden.